Werkwijze van Flow Homeopathie

Met een open blik zie je mooi dingen.

Dagelijks behandelen we diverse patiënten waaronder baby’s, kinderen, jongeren en volwassenen met uiteenlopende klachten. De homeopaat is de specialist in het versterken en het in evenwicht brengen van de mens. Bij ons staat de patiënt centraal en samen kijken we naar jouw unieke zijn en hoe jij het best geholpen kan worden. 

Afspraak maken

Voor een bezoek aan onze praktijk heb je geen verwijsbrief van je huisarts nodig. Je kunt bij klachten direct een afspraak maken met onze homeopaat. Heb je een vraag over homeopathie of wil je een consult aanvragen? Neem dan contact met ons op.

Eerste consult

Doordat de homeopaat niet alleen naar jouw klacht kijkt, maar naar jou als gehele mens, vergt een homeopathisch consult veel meer tijd dan je gewend bent bij een regulier werkend arts. De eerste afspraak duurt ongeveer 1 ½ uur.

Tijdens de eerste afspraak wordt de basis gelegd voor het behandelplan. Hierin kun je vrijuit vertellen over jezelf en de klachten die je ervaart. Wanneer zijn de klachten begonnen? Wat speelt er? Hoe is je algehele gezondheid? Ook komen er vragen aan bod over eventueel medicijn gebruik, historie van de gezondheid en familiaire belasting. Zo probeer ik zoveel mogelijk te weten te komen over de aanwezige klachten of ziekte.

Behandelplan homeopathie

De homeopathische behandeling bestaat uit een aantal afspraken met een periode van aantal weken ertussen. Na het eerste consult wordt er een passend geneesmiddel voorgeschreven die een paar dagen later naar je wordt opgestuurd. Dit middel is speciaal voor jou uitgezocht. Tijdens de weken tussen de afspraken in houden we contact over de resultaten van de behandeling. Zo kunnen we waar nodig bijsturen.

De daarop volgende consulten duren meestal wat korter dan het eerste consult, namelijk 45 – 60 minuten. Gedurende het tweede consult worden de reacties op het natuurlijke geneesmiddel van de behandeling besproken. Met deze informatie worden er eventuele nieuwe homeopathische geneesmiddelen voorgeschreven of wordt het huidige geneesmiddel bijgesteld.

werkwijze homeopathie