Over mij

Even voorstellen

Mijn naam is Femke Oosterhof, echtgenoot en moeder van twee kinderen. Van jongs af aan ben ik graag buiten en geïnteresseerd in voor alles wat er groeit en bloeit. Buiten laad ik op, mede daarom graag wandel ik dan ook met onze hond en geniet ik van de seizoenen hoe we deze hier in Nederland mogen beleven. Eigenlijk ben ik altijd al geïnteresseerd geweest in (alternatieve) geneeswijzen en wou ik op jonge leeftijd al de opleiding homeopathie volgen. Echter iedereen ging naar een voor de hand liggende opleiding dus ging ik met de stroom mee en zo belandde ik als net als zoveel anderen in de reguliere zorg. Wel heb ik me altijd afgevraagd of deze manier van genezen wel echt genezen is.

In mijn eerdere werkzaamheden heb ik een inzicht gevende, coachende, behandelende en adviserende rol mogen vervullen. Ik ben o.a. werkzaam geweest als verpleegkundige, maatschappelijk werker en in sociaal psychiatrisch verpleegkundige functies in zowel de geestelijke gezondheidszorg als de verslavingszorg. Ik heb hier heel veel mooie mensen mogen ontmoeten. Ieder met zijn of haar eigen verhaal en ervaringen. Het is voor mij belangrijk om mezelf open te stellen voor de ander, te luisteren om de boodschap wat je lijf of geest tot uiting brengt te begrijpen.

Van verpleegkunde en maatschappelijk werk naar homeopathie

Na verschillende reorganisaties en voor mijn gevoel inleveren op de kwaliteit van de inhoud van de geboden hulpverlening, vroeg ik me af is dit nog wel de juiste plek voor mij? De vraag stellen was hem beantwoorden. Ik ben toen gestart met een zesjarige opleiding Klassieke Homeopathie aan de AVKH te Zwolle en dit beviel zo goed dat ik in een later stadium volledig gestopt ben met mijn werk. Inmiddels heb ik alle vakken en stages succesvol afgerond en mag ik in deze laatste fase van de opleiding onder supervisie zelf mensen gaan behandelen.

Homeopaat NVKH

Wat ben ik blij met mijn keuze! Het roer omgooien en naast de zorg voor de kinderen en alle andere verplichtingen weer volop aan de studie met als doel mijn droom waar te maken. Ik merk dat homeopathie helemaal past bij mij als persoon, mijn mensbeeld en mijn visie op gezondheid en ziekte. We zijn geen wezens die opgesplitst zijn in verschillende compartimenten die je afzonderlijk van elkaar moet behandelen. We zijn een eenheid, alles hangt met elkaar samen. Binnen de homeopathie vielen voor mij de stukjes van de puzzel op zijn plaats. Hier vond ik wat ik zocht.

Een homeopaat die naar de gehele mens kijkt

Mijn praktijknaam FLOW refereert aan het proces van totale betrokkenheid en aanwezigheid met daarbij een onbevooroordeelde waarneming. De Duitse arts Samuel Hahnemann (1755-1843), de grondlegger van de homeopathie beschreef destijds al dat het onbevooroordeeld waarnemen, de belangrijkste eigenschap is van een goede homeopaat. Voor mij is het belangrijk om onbevangen waar te nemen, een mens als eenheid te zien en niet alleen de klachten onder de loep te nemen. Echt te luisteren, contact van mens tot mens. Alles draait om harmonie tussen lichaam, emoties en geest. Dit is een onafscheidelijke eenheid en door deze als geheel te behandelen komen we tot genezing.

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging NVKH. Dit betekent dat de behandelingen gedeeltelijk of volledig worden vergoed door de meeste verzekeraars. Daarnaast ben ik via de NVKH aangesloten bij RBCZ, de koepelorganisatie voor therapeuten. Zo bent u ervan verzekerd dat de kwaliteit van de behandeling gewaarborgd blijft. Hebt u vragen over klachtregelingen en tuchtrecht? Meer informatie vindt u op de websites van deze twee organisaties, en in mijn algemene voorwaarden.

Ik ben aangesloten bij