Homeopathie Friesland

Als lichaam en geest niet in evenwicht zijn, kan een mens kwalen krijgen of ziek worden. Het belang is dan ook om niet alleen de symptomen te onderdrukken, maar het evenwicht te herstellen.

Wat is homeopathie en hoe werkt het?

Homeopathie is een natuurlijke geneeswijze die een andere kijk heeft op de ziekte en de gezondheid dan de algemene geneeskunde. Bij homeopathie wordt er uitgegaan van het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Door middel van het toedienen van een homeopathisch geneesmiddel krijgt het lichaam de kans om zichzelf te herstellen.

Is homeopathie wat voor jou?

Homeopathie is een geneeswijze die zowel op het lichaam als op de geest werkt. Deze alternatieve geneeswijze kan ingezet worden bij chronische klachten of acute klachten zoals griep, koorts, ontstekingen, pijn en ongevallen. Wanneer je vastloopt in jouw leven, kan homeopathie uitkomst bieden.

wat is homeopathie

Een homeopaat kijkt niet alleen naar de klacht, maar naar de gehele mens.

Wat doet een homeopaat?

Een homeopaat geneest iemand met een aandoening of ziekte met behulp van een homeopathisch geneesmiddel. Een persoonlijke benadering waarbij de homeopaat niet alleen naar de klacht, maar naar de hele mens kijkt. Homeopaten zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Klassieke Homeopathie (NVKH) en hebben onderwijs gevolgd in homeopathie en medische basisvakken.

Een homeopathisch consult vergt meer tijd dan een consult bij een huisarts of specialist. Deze tijd is nodig om aan de hand van allerlei vragen een goed beeld van het gehele gestel te krijgen.

Wat is een homeopathisch geneesmiddel?

Een homeopathisch geneesmiddel is een natuurlijk medicijn die volgens een homeopathisch fabricageprocedé is bereid. Deze alternatieve geneesmiddelen zijn officieel geregistreerd in de EU. Vaak kunnen homeopathische geneesmiddelen naast andere, reguliere medicatie gebruikt worden.

Waar is een homeopathisch geneesmiddel van gemaakt?

Het basismateriaal van homeopathische geneesmiddelen kan bestaan uit planten of stoffen die een minerale of dierlijke oorsprong hebben. Homeopathische geneesmiddelen zijn mild, veilig en onschadelijk voor lever en nieren.

Homeopathische geneesmiddelen vormen geen belasting voor het milieu en worden niet op dieren getest. Daarmee is homeopathie een duurzame en natuurlijke geneeswijze die goed is voor mens, dier en milieu.